tirsdag, juni 03, 2008

Strålende lys over Tyrifjorden 2. mai. Beaming light over Tyrifjorden on the 2nd of May.
Vi måtte oppover til Harestua og overta leiligheten den 2. mai (kjøpte den usett!). Kjørte da forbi Tyrifjorden på veien oppover. Det er noe av det mest spektakulære jeg har sett av skyer og vann! Beordret min mann til å stoppe, så jeg fikk tatt noen bilder. Dette er tatt med vårt nye digitale speilreflekskamera, og det har vi kabel til. Men kabelen til min Samsung er og forblir et mysterium (det er bare mitt kamera som har akkurat denne kabelen - med en mye mindre dimensjon på uttaket fra kameraet). Og det er jo med dette jeg har tatt resten av bildene.


Men - det begynner å hjelpe med skreddersyingen av innredningen - etter diverse turer til Ikea i Groruddalen (bare en drøy halvtime unna - luksus!) Syklene fikk vi omsider tatt i bruk i går. Tok bilen til Stryken og syklet til Skillingen, hvor vi fikk oss et deilig bad. Formen er ikke den beste etter lite "trim" de siste årene, så vi må starte pent. Men vi har håp om at sommeren skal gjøre underverker. I dag fikk vi oss et kveldsbad i Harestuvannet, tar 5 minutter å sykle til nærmeste badeplass. Vi har det som plommen i egget - og føler oss utrolig priviligerte!

On the 2nd of May we had to go to Harestua to take over the appartement (that we bought unseen!). On our way we passed Tyrifjorden. It was something of the most spectacular I've ever seen of clouds and water! I commanded my husband to stop the car, so I could get some pics. These two pics are taken with our new reflex camera, of which we have the necessary cable. But the cable of my little Samsung remains a mystery. And that is the one I use all the time.


However, things are getting forward, as to the furnishing of our new appartement - after several trips to IKEA (furniture store), which lies about half an hours drive from Harestua. Our bicycles we deployed yesterday. Went by car to Stryken and took the bicycles from there - to a little lake called Skillingen. There we got our first outdoors swimming for the season - not very cold.
Our formfeed is not very good - after to little locomotion over the past few years, so we must take it easy in the beginning. To-day we had an afternoon swimming in Harestuvannet, 5 minutes by bicycle to the nearest shore. We have landed in the middle of paradise, and we feel very priviliged!

5 kommentarer:

Fjordheim sa...

Hei.
Godt at dere trives på Harestua.
Ang mygg så er det veldig lokalt. Ikke sikkert dere blir plaget av den. Bare fra oss og ned til Hov er det stor forskjell. Der er det omtrent ingenting, men her på Odnes kan det være helt håpløst å sitte ute om kveldene. Men må blir det så varmt så da dør de ut. Vi kan jo håpe. Men fuglene skal jo også ha mat. Nok om mygg.
Visst dere skal til Etnedal i begynnelsen av juli så er det teltmøter ved Etna camping 4-13 juli. 4-6 er det Kjell Haltorp som taler. Resten av uka, Thor Augdal, sangevangelist.
Velkommen.
Ha flotte dager i
sommeren :)

Lille meg sa...

Koselige bilder fra Tyrifjorden.
Fint at dere trives.
Gratulerer med nytt kamera! Det er sikkert flott.Digitalt speilreflekskamera! Håper du får mye glede av det!
Her har vi hatt noen skikkelige sommerdager nå.I går var lille Åfjord varmest i landet, ja, til og med i Nord Europa! Det tror jeg må være første gangen.29,5 grader var det.

Ha en fin dag!

Himayalaya sa...

Hallo!Fikk jeg endelig vært innom bloggen din.Synd at du har rota bort kabelen da...Men kan du ikke ta noen bilder fra der dere bor med det andre kameraet da? Jeg har ihvertfall veldig lyst til å se leiligheten og omgivelsene der!
håper å få tatt en tur uke 28 eller 32.Skal jobbe 60% i en prøveperiode på autistenheten så det blir mye jobbing i sommer.Skal jobbe bare natt!
Ellers så er det godt at jeg skal bo ihvertfall 1år til på Skuggevik, er helt nydelig der nå og har sådd masse i potter.

Bestemor-Aud sa...

Jo, jeg har tenkt på om jeg skulle ta noen bilder med det store kameraet. Det er bare så lite plass igjen på den minnebrikken som står i. Jeg har forresten nå bestilt ny kabel over nettet, og vil få den om 5-6 dager (tror jeg).
Ellers gleder vi oss veldig til alle som kommer på besøk etter hvert!

Fjordheim sa...

Hei igjen.
Har en utfordring til deg på bloggen min.
Svar på den visst du orker.
Ha en flott dag.