lørdag, november 15, 2008

Førjulstid.

Først vil jeg vise dere den "gamle" novemberkaktusen min som blomstret akkurat da vi flyttet i mai. Nå blomstrer den igjen, og jeg har aldri sett den med så mange og store blomster og knopper. Den lyser virkelig opp i høstmørket:Jeg ser at mange bloggere er i full gang med juleforberedeser - om ikke annet så på det mentale plan! Og det kan være godt å se frem mot julen på denne mørke årstiden.
Jeg kommer ikke til å gjøre så mye praktisk til jul i år - for nå er det endelig bestemt: Vi kommer til å feire jul på Kypros, fra 17. desember til 7. januar!
Reiser med Vitaltour (turer tilrettelagt for 50+) med fly fra Gardermoen. Vi har reist med dem før, og det er rimelig og veldig greit.

Dette ble et kompromiss, siden jeg ikke under noen omstendigheter kunne gå glipp av dåpen til vårt siste barnebarn, Emanuel,(født 24. juli) som skal døpes i Frikirka i Stavern den 23. november. (Fikk faktisk omgjort bestillingen på Vitaltour, og de var velvillige!)

Så nå er det bare å se fremover og glede seg! Blir kanskje en tur til Våle for å hjelpe litt med flyttingen til vår yngste datter, som har kjøpt seg hus med overtagelse 1. desember. (Bare like i nærheten av der de bor!) Må nok se an vær og føreforhold, og formen.

Men aller først fyller denne sjarmøren 2 år den 19. november. (Han ble født da vi var på Kypros forrige gang.) Gratulerer med dagen Even!Og her er dåpsbarnet, Emanuel:I dag har vi hatt besøk av min kjære lillebror, Helge (4 år yngre enn meg) og hans skjønne kone, Anne. De bor i Oslo så nå får vi sett dem litt oftere enn før, og godt er det. Av forskjellige grunner så har de ikke fått besøkt oss her før. De er så trivelige å være i sammen med. Og så hadde de med seg denne flotte planten (akkurat nå står det helt stille, er det ikke orkide den heter?) På lappen står det Phalaenopsis:Ha en riktig fin uke alle som stikker innom her for en titt!