søndag, august 31, 2008

Enda litt mer sommer på Hadeland. Eller kanskje tidlig høst?

I går på lørdag hadde vi en flott tur, først til Mylla, hvor vi la ut den "nye" kanoen vi fikk tak i på sørlandet. Den skimtes nedi buskaset (hvit) på det første bildet: en stor kano med plass til fire. Tenkte å få tak i litt blåbær, men det var dårlig stell. (Kanskje vi får tak i noe når vi skal på hytta neste helg. Der er det høyere over havet - ca. 800 m). Jeg utfordrer alle soppkjennere på navn på soppene jeg fant. Jeg har ikke peiling.
Ellers er det greit med "pakkesel", jeg har et fast ansatt! Så jeg kan få ta bilder! (Jeg bærer litt innimellom jeg også, altså!)
Etterpå tok vi en runde nordover på Hadeland, og Håkon tok et bad i Randsfjorden.(Han har innebygd temperaturmåler, og påsto at det var ca. 14 grader i vannet!)

Så fikk vi besøk av disse flotte gjessene. Så vidt jeg kan se av fugleboka er det Hvitkinngås (grønlandsgås). Hekker hos oss på Svalbard. Sees på vår- og høsttrekket i selve Norge. Enkelte hvitkinngjess overvintrer fra tid til annen i Sør-Norge. Jeg har aldri sett slike gjess før. De kom i land og gikk og spiste gress, før de slappet litt av og dro ut på vannet igjen.

Tok mange fine bilder, som jeg lager slide-show av! Takk til Lille meg for ideen!
1 kommentar:

Lille meg sa...

Dere ser ut til å ha hatt en flott tur.
Gratulerer med kano. Jeg er landkrabbe, så du hadde nok ikke fåt meg ut i den!
Sopp har jeg ingen peiling på, så der tør jeg ikke gi råd.
Takk for hyggelige hilsener til meg.
Ønsker deg en god uke!:)