lørdag, september 29, 2007

Endelig fikk vi oss en tur til hytta i Valdres.

Dette er et selvbyggerprosjekt, bygget av min svigerfar gjennom mange år. Han lever ikke lenger, så han fikk ikke så mye glede av hytta ferdig - noe jeg og min familie har hatt i rikt mål.
Taket er flatt på toppen, så der har man utsikt langt av gårde. Men utsikten har blitt forringet med årene, da skogen har vokst veldig rundt hytta. Opprinnelig var dette en vidstrakt setervoll. Ei løe sto igjen, den var første hytteprosjekt for familien til min mann (Lyuva). Så er det en liten hytte til venstre for storehytta - Kneppen, og så vedbu og utedo, som seg hør og bør. Det er ikke innlagt strøm eller vann. Så her er det mulighet for virkelig ferie - som skal være å gjøre noe annet enn det man gjør til vanlig.
Stedet har vært seter for min manns oldeforeldre.Et lite glimt fra stua, som er veldig stor til hytte å være. Tak og brystpanel langs ytterveggene har plater fra utskiftede kirkebenker i den gamle Vålerengen kirke, som ble restaurert før den brant.


Vi hadde mye fint vær, ganske mildt. Men et par netter med klarvær, fullmåne og stjerner. Hele skogen ble opplyst.
Da var det ned i minus to grader om natta. Ellers er det helt bekmørkt oppi her, og litt skummelt å gå på do om kvelden. Jeg må i hvert fall ha følge.
Bruflat i Etnedal er nærmeste sentrum.
Gamle Bruflat kirke er flott - også mot nydelig høstbakgrunn. Minst èn tur på kafeen på kommunehuset er obligatorisk. Nå har de forresten fått Servicetorg i Etnedal kommune også - så de følger med i tiden. (Dette er forresten opphavskommunen til Jens von Bustenskjold med følge.)
Det er nylig gitt ut bygdebok (bøker) for Valdres, som var på tilbud i Servicetorget. Vi kjøpte bindet for Rust og videre nordover (hvor slekta til mannen min kommer fra). Og hva fant vi? Jo, blant annet et bilde av det pensjonatet som hans tante og onkel bygget og drev i mange år fra 1940-tallet. D.v.s. bildet var fra femtiårene - og hvem andre var med på bildet enn min svigerfar, svigermor, svoger og mann (i 7-8-årsalderen), og ikke å forglemme min svigerfars bil. Det var moro.


Det ble fire-fem dager på hytta denne gangen. Vi måtte hjem igjen til oppussingen vår av huset, og så en tur innom datter med mann og 3 barn som nylig er flyttet til Vestfold. Alltid kjekt.
Vi føler oss priviligerte som har mulighet til å komme oppover til denne hytta - om og om igjen. Det er stedet for å falle til ro - stedet som ikke forandrer seg (i hvert fall ikke noe særlig).

9 kommentarer:

Benjamin Sveen sa...

Må si jeg savner hytta litt iblant ja, spesielt når det bare blir finere og finere der oppe!

Synes virkelig dere kan leie en superkranbil til å flytte den ned til Vegusdal så den blir litt mer tilgjengelig!

Berit Sveen Horn sa...

Ja, hyttelengselen blir ikke mindre av disse ord og bilder! Men nå bor vi jo så mye nærmere, så det blir vel ikke altfor lenge til vi får oss en tur! Så gøy med bildet!!!

Lille meg sa...

Hei bestemor Aud.
Kom tilfeldigvis over din blogg.
Ser at vi har mange felles interesser.
Så fine hyttebilder!
Jeg har ei gammel seter, som er pusset opp siden det var seterdrift der.Eier den sammen med svigerfamilien.

Maya sa...

Hadde nesten glemt at jeg hadde blogg på blogspot...så her var det mye å lese jeg ikke har sett før..
Gøy å se bilder fra hytta,er jo en stund siden jeg har vært der nå og dette inspirerer jo til en tur dit igjen.Blir nok ikke før til sommeren igjen men..
Skal si dere har gjort mye for den plassen!! Burde hatt en fortjenestemedalje for det!!!

Lille meg sa...

Tusen takk for hyggelig melding på bloggen min!
Jeg er fra Fosen,og bor der nå, men har bodd i Trondheim i mange år tidligere.
Håper det går greit med hussalget.
Det er spennende.Min mann og jeg flyttet for 4 år siden og kjøpte oss nytt hus. Dessverre fikk ikke
mannen min bo her så lenge, for han ble syk.Han var på sykehjem de siste årene. Nå i april flyttet han over fra legemet.....
Ha det godt!

Anne-Berit sa...

Så koselig,riktig en hytte etter min smak.Har alltid ønsket meg hytte,men det har blitt bare med drømmen.Og den skulle vært akkurat slik,ikke altfor stor,uten innlagt vann og strøm,og med utedo.Takk fot titten:)

Lille meg sa...

Hei igjen, og takk for ny hyggelig hilsen på bloggen min!
Min mamma synes også hun har en svak tro, men hun vet hvem hun tror på, og da er det evighetshåp.
Hun synes hele tiden at det er ensomt, og at dagene blir lange.
Jeg bor ca 8 mil borte, og kan dessverre ikke være der så ofte som hun vil.......
Du kan forandre på bloggen din ved å gå inn på "min konto".Der går du til "blogger".Så trykker du på knappen "oversikt", går til "utforming", og deretter "ny mal". Da er det bare å eksperimentere. Lykke til!
Fortsatt god advent!

Lille meg sa...

Jeg glemte å si at hvis du vil kopiere noen av sideelementene, er det bare å sette i gang.Høyreklikk på det du vil kopiere, trykk på "velg alle".Høyreklikk en gang til der det er markert.Trykk på "kopier", og så kan du lime det inn på blogen din.
Du kan bare prøve, og du kan slette eller redigere om du ikke blir fornøyd.

Anonym sa...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社,徵信,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務