mandag, september 08, 2008

NYTT HÅP FOR HYTTA.

Som nevnt i tidligere innlegg dro vi opp til hytta sist helg, for å starte bergingsoperasjonen (etter snøens herjing i vinter). Det var vi, svoger Eiliv og svigersønn Tom Erik med vårt barnebarn Sindre på 6 år, som var så heldig å få være med pappa på tur.
Først et bilde av hytta, slik den har sett ut en god del år nå (bygd av min svigerfar gjennom mange år):Taket er flatt på toppen, så man kan gå ut der gjennom tårnet og nyte utsikten. Dette må vi nå gjøre noe med, slik at snøen ikke legger seg så tungt der. Taket har fått seg en bue både på begge takflatene og på toppen av mønet i vinter:Noen eksempler på hvordan det så ut inne på kjøkkenet etter vinteren:
Men så satte gutta i gang:Og det gikk veldig greit å få løftet taket inne på kjøkkenet. Så ble det boret hull i ytterbjelkene på loftet, og festet bolter og tau/lasteremmer imellom. Så nå er den første sikringen gjort. Det må kraftigere saker til når veggene skal klemmes sammen igjen. Så det blir neste trinn. Det var så hyggelig å være en gjeng som holdt på sammen. Og helgen om 14 dager kommer våre to eldste sønner oppover for å ta et tak.

Sindre og mormor holdt på med sitt. Sindre fant en kasse med gamle leker, og en kasse med spill - og hadde også med seg en liten sekk med egne leker.Vi gikk en lang tur for å lete etter blåbær/bringebær. Her er fangsten (det ble da en liten smak på hver):Alt skjedde provisorisk inne i stua, hvor det ble laget mat og spist.Hunden til Eiliv, Sonnic (?) ventet tålmodig utenfor:Tom Erik og Sindre overnattet til søndag også, og da gikk vi oss en flott tur i nydlig høstvær:


Det var ei fin helg. Tusen takk til Eiliv og Tom Erik som stilte opp, selv om de ellers har det travelt nok!! Det var så gildt å være sammen, og så deilig å føle at hytta er reddet før neste vinter. (Selv om det ennå gjenstår mye arbeid, er vi trygge på at det går greit!)

6 kommentarer:

Besta sa...

Stakkars dere, synes synd på dere med den hytta, derfor fortjener du en award som ligger på min blogg. Klem

Berit Sveen Horn sa...

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅh, så deilig å se bilder fra hytta! Veldig oppmuntrende å se og høre alt dere har fått gjort. Nå er det håp for hytta igjen!! Kanskje jeg stikker med opp om to uker..? Hvis formen kommer seg da.

Lille meg sa...

Ja, dette er nok et storarbeid, men så bra at det ser ut til å være håp for hytta! Det ville vært sørgelig om den måtte rives.
Lykke til, håper det lar seg ordne!

eie sa...

Har noe til deg på bloggen min.
Kommer tilbake senere må finne senga er ikke i form klem fra meg.
Klem.

eie sa...

Så fint at det går og fikse på hytta.Hadde vært lite hyggelig om dere måtte rive.
Så innom for og ønske en god helg Klem...

Amrita sa...

hard working guys