mandag, september 22, 2008

Enda ett steg videre med hytta.

Sist helg var vi igjen på hytta for å gå videre med sikringen før vinteren.
Denne gangen var vår eldste sønn Ole Halvard med, og vår yngste datter, Berit, med sin datter Mina. Det ble en koselig helg med jobbing, bæring, handling av materialer (jeg og Berit), turgåing og hyttekos med spørrespill, fyr i peisovnen og masse stearinlys. Og ikke å forglemme masse prat!



Nå var det tid for stramming for å få hytta sammen igjen (etter utglidningen fra midten). Min mann har funnet en fin patent for festing av stropper, vaiere og hva det nå heter alt sammen. Utrolig hva han får gjort, selv med vondt i høyrearmen! Både han og Ole Halvard tok hver sin tørn oppe på loftet.



Og nå er sprekken i taket på kjøkkenet og soverommet nesten helt borte! Fantastisk!
Ole Halvard mestret 4-hjulingen perfekt (enda han ikke har sertifikat!) og fikk kuttet og kjørt opp materialene som jeg og Berit hadde kjøpt på Maxbo i bygda. Det skal være til å lage spiss på taket, slik at vi får lagt over en god pressenning over toppen. Da blir ikke snøen liggende der. (Men den jobben må gjøres på neste tur - oktober en gang.) Så får vi lage ferdig taket til neste vår!



Bestefar fikk hengt opp en huske på den ene lillehytta: "Kneppen", så fikk Mina litt å holde på med ute.



Søndag måtte Berit, Mina og jeg på jentetur for å nyte det nydelige høstværet med alle farvene. Det ble en god tur, med kakao og julekake, mens mannfolka rydda, vasket opp og gjorde klart til avreise. Ole Halvard ville jo snarest mulig hjem til sin kjære kone og førstefødte, Emanuel.



Berit fikk plukket med seg en del av den flotte mosen - litt forskjellige sorter - og litt til, så nå har vi avtalt juleverksted før jul for å lage juledekorasjoner.



De to siste bildene har Berit tatt, var de ikke flotte!



3 kommentarer:

Amrita sa...

lovely pictures of youer weekend and Lunner church

Brit. (lille meg) sa...

Så bra at hytta lar seg reparere!
Det ser ut til å være bra framgang der.
Nydelige naturbilder her også.
Datra di er god til å fotografere, men det er sannelig du også!

Ha en fin kveld!:)

Berit sa...

Deilig å være en tur på hytta igjen! Fjellet om høsten er fantastisk!! Og bildene mine ble jo ganske bra..