onsdag, april 02, 2008

En utrolig lang hjemreise. A very long journey to get back home.

Hjemreisen varte totalt i 17 timer (tror jeg) fra vi sto opp halv fire om natten og ble kjørt til Ben Gurion flyplass av en av volontørene på Sjømannskirken i Ashdod hvor vi bodde. Klok av skade hadde vi sendt hjem fotoutstyr med masse kabler med posten, og slapp av den grunn knirkefritt igjennom sikkerhetskontrollene. Hjemreisen gikk om Wien, København og til Kjevik, hvor vi ankom i ti-tiden på kvelden, og var hjemme i ellevetiden. (Det ble litt komplisert med tiden, da Israel gikk over til sommertid den natten vi dro - i tillegg til den vanlige tidsforskjellen.) I Wien var det 8-9 timers venting, og vi kortet tiden med å ta drosje inn til sentrum av byen - til Stephansdomen, som ses på det øverste bildet. Vi trasket rundt i det området i flere timer, og det var utrolig mye fint og spennende å se. Veldig mange turister, som bl.a. ble guidet rundt på de forskjellige attraksjonene.
The journey back home lasted about 17 hours, first with plane from Ben Gurion Airport to Wien, where we had to wait about 8-9 hours for the plane to Copenhagen. We took a cab to the center of the city -to Stephansdomen, seen on the first picture. We walked around in the area around it for several hours, and it was a lot of nice and exiting things to se. Many tourists being guided around to the various attractions.

Den berømte Spanske Rideskole. The famous Spanish Riding School.
Vi kom også til en nydelig park med en statue av Strauss, og to menn som satt i gamle kostymer og solgte billetter til en konsert.
We also came to a beautiful park with a statue of Strauss, and two men in old constumes selling tickets for å concert.

Dette var bare tre små smakebiter av alt vi fikk med oss. Vi var også innom det kjente jødiske museet i Wien.
This was only a little taste of all we experienced in Wien. We visited also the known jewish museum.

5 kommentarer:

Håkon sa...

Med fare for å virke pirkete ... hjemreisen tok 21 timer og tyve minutter :)

Himayalaya sa...

Har veldig lyst å til Wien engang! Veldig flotte bilder dere har tatt!

Bestemor-Aud sa...

Kanskje vi kan ta "jenteturen" vår dit? Men kanskje litt usikkert for min del med det første - p.g.a. flyttesjau! Vi snakkes om det.

Lille meg sa...

Hei igjen! Det må ha vært litt av en reise! Sikkert godt å komme heim også.
Den mugga var fin!
Så er det sikkert spennende med flyttinga!Jeg vet noe om det, vi flyttet for snart 5 år siden. Det var mye arbeid. Lykke til!
God helg til deg!

Eiliv bor ikke her sa...

Flotte bilder, og artig å "være med" på turen via bloggen